Home > Nieuws & Artikelen > Pillow Plate Elementen voor de Biogas Industrie

Pillow Plate Elementen voor de Biogas Industrie

oktober 20, 2020

Om de efficiëntie van de biogasproductie te verhogen, worden de fermentatietanks verwarmd. Het traditionele systeem om de mest op te warmen is door PVC-buizen te installeren en hete vloeistof/ gas door deze buizen te pompen. De nadelen van dit systeem zijn:

  • Het is ingebouwd in de 200 mm dikke betonnen muur en bodem, hierdoor nadien niet te bereiken en moeilijk te repareren.
  • Er moeten kilometers buizen worden aangelegd, wat veel arbeidsuren kost.
  • Het rendement van op deze manier van verwarmen is vaak niet zo hoog als vereist. 

Om bovenstaande reden zochten de producenten en ingenieurs naar alternatieve manieren om de mest te verwarmen en de productie van biogas te verhogen. Een van de bestaande toepassingen van lasergelaste Pillow Plates zijn Clamp-on platen. Clamp-on platen worden gebruikt als koel- of verwarmingselementen die rondom de tankwand worden bevestigd. In het geval van gistingstanks die in de biogasindustrie worden gebruikt, kunnen onze Pillow Plate elementen in de fermentatietank worden geïnstalleerd voor efficiënte verwarming en temperatuurregeling. Snellere verwarming en verbeterde controle leidt tot een verhoogde productie van biogas. Om het hoogste rendement te behalen, is het ontwerp van de Pillow Plate-verwarmingselementen gebaseerd op het volume, de vorm van de fermentatietank en natuurlijk de verwarmingsvereisten. Daarom worden de Pillow Plates elementen (uitgevoerd in RVS 316L / 1.4404) op maat gemaakt.

Door voldoende Pillow Plate elementen te plaatsen, met wat ruimte tussen de binnenwand en de Pillow Plate elementen komt de mest in aanraking met beide zijden van de Pillow Plates. De peddelroerder en/ of propellerroerders geven de mest voldoende turbulentie wat de warmteoverdracht verbetert. Het aantal te plaatsen Pillow Plates wordt bepaald door de benodigde capaciteit. Dit rekenen onze Engineers u graag voor.

CONTACT EEN ENGINEER