Home > Nieuws & Artikelen > Pillow Plate verwarmingselementen voor de Biogas Industrie

Pillow Plate verwarmingselementen voor de Biogas Industrie

mei 15, 2018

Om de efficiëntie van de productie van biogas te verhogen, worden de fermentatietanks verhit. Dit wordt tot nu toe veelal gedaan door de mest in de containers te verwarmen middels een PVC-buizen systeem waar warm gas of vloeistof doorheen wordt gepompt. De nadelen van dit systeem zijn:

  • De PVC buizen worden in een 200 mm dikke betonnen muur ingebouwd, die nadien moeilijk te bereiken en te repareren zijn
  • Kilometers buizen moeten worden geplaatst waarvoor veel manuren nodig zijn
  • Een laag rendement

Omdat deze methode zovele nadelen heeft, zijn fabrikanten en engineers al een tijd op zoek naar een alternatieve methode. 
Onze Pillow Plates worden ook gebruikt in Tank Clamp-on Plates voor het verwarmen en/of koelen van bestaande tanks.  Dit lijkt ook een geschikte methode voor de Biogas industrie. De Pillow Plates kunnen in de bestaande fermentatietank worden geïnstalleerd. De snellere verwarming en de betere temperatuurcontrole leidt tot een hogere productie van biogas. 
Om de werking van de Pillow Plates zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen, worden de platen custom-made afgestemd op de vorm van de tank. 

De Pillow Plate elementen worden met wat afstand van de binnenwand in de tank geplaatst. Zo komt de mest in aanraking met beide zijden van de Pillow Plate. De peddelroerarm en de propeller roerders stuwen de mest voort waardoor de turbulentie de warmteoverdracht verhoogt.

Het aantal te plaatsen Pillow Plate elementen is afhankelijk van de gewenste capaciteit.