Wilt u meer weten over onze producten? Neem contact op  CONTACT

Home > Pillow Plates

Omega Pillow Plates

Pillow Plates zijn warmtewisselaarplaten die u op vele manieren voor het industrieel koelen of verwarmen van uw product kunt inzetten. Als uitvinder van de laserlasmachine voor deze lasergelaste platen, heeft Omega Thermo Products ongekend veel ervaring in de productie van Pillow Plates. De toepassingen zijn oneindig in verschillende branches. Zo worden onze platen gebruikt voor tanks, bijvoorbeeld voor het koelen van melk, frisdrank, wijn  of bier. Maar ook diverse andere sectoren gebruiken onze platen. Bijvoorbeeld de vleesverwerkende industrie, de chemie  en farmaceutische  industrie. 

 

Wat is een Pillow Plate?

Een Pillow Plate bestaat uit twee RVS-platen die doormiddel van een laserlasmachine met laspunten aan elkaar worden gelast. Aan de randen van de plaat wordt een contour gelast zodat er een drukdicht deel ontstaat. De platen worden, meestal nadat ze in het eindproduct zijn verwerkt, met water of stikstof opgeblazen zodat er een holle ruimte ontstaat waar het koel- of verwarmingsmedium door kan stromen. Op deze wijze koelt of verwarmt u met de platen uw product. 

 

Design (single of double embossed)

Een Pillow Plate design is altijd custom-made. In eerste instantie kijken we naar uw gewenste toepassing. Heeft u een plaat nodig waarbij aan de ene zijde pillows zitten en aan de andere een glad oppervlakte (denk bijvoorbeeld aan toepassingen voor het koelen van melktanks of warmte- of koudetoepassingen in de voedings- of farmaceutische industrie)? Dan kiest u voor een single embossed pillow plate. De gladde, vlakke zijde is geschikt voor hygiënische oppervlaktes aan de binnenzijde van de tank. Het opblazen kunt u zelf doen, onze engineers begeleiden u hierbij.

Is er geen gladde zijde nodig en wilt u gebruik maken van beide zijden van de plaat voor warmte overdracht, bijvoorbeeld omdat de Pillow Plate in een complete koel- of verwarmingsinstallatie wordt verwerkt, dan kiest u voor een plaat met pillows aan weerszijden. U krijgt de plaat dan opgeblazen aangeleverd, indien u wenst samengesteld tot een complete warmtewisselaar.

Wij verwerken deze platen ook in onze koelers, zoals de Falling Film Chiller, IJsbank, IJsmachine en dompelkoelers.

 

Voordelen

  • Kosten gunstig vanwege lage laskosten
  • Er kunnen dunnere materialen worden gebruikt, waardoor u bespaart op materiaalkosten
  • Het laspatroon van Pillow Plates zorgt voor een hoge turbulentie en creëert daardoor hoge overall warmteoverdracht coëfficiënten
  • Verminderde afzetting (alg, kalk etc.) door deze hogere turbulentie (less fouling)
  • Door het lage volume in de plaat hoeft er weinig koel-/verwarmingsvloeistof gecirculeerd te worden. Er is daardoor minder pompcapaciteit nodig
  • Door het werken met laserlasmachines die CNC-geprogrammeerd worden, zijn alle gewenste vormen, uitsparingen, bevestigingspunten en aansluitingen mogelijk

Wilt u meer weten of Omega Pillow Plates geschikt zijn voor uw product? Laat door onze engineers een gratis warmteberekening maken.

 

WARMTEBEREKENING

GUNSTIG VANWEGE LAGE LASKOSTEN

HOGE OVERALL WARMTE­OVERDRACHT COËFFICIËNTEN

VERMINDERDE AFZETTING DOOR HOGE TURBULENTIE

Pillow Plates
Pillow Plate
Pillow Plate
Pillow Plates laser welding machine

SPECIFICATIES

Welk materiaal u nodig heeft, welke diktes, spotpatroon en druk, is afhankelijk van de gewenste toepassing en capaciteit. Onze engineers denken graag met u mee over de mogelijkheden en zijn altijd bereid om een Pillow Plate calculatie voor u te maken.

Materiaal

Wij produceren Pillow Plates van RVS en staal zoals:

  • Austenitisch materiaal (304, 304L, 316, 316L, 317, 321)
  • (Super) duplex materialen (2205, 2507, 2304, LDX-2101)
  • Nickel alloys (Nickel, Hastelloy, Inconel)
  • Titanium

Diktes single embossed

Gladde zijde:                Opgeblazen zijde:
 2,0   + 0,8 mm
 2,5  + 0,8/1,0 mm
 3,0  + 0,8,1,0/1,25 mm
 4,0  + 0,8/1,0/1,25/1,5 mm
> 6,0 tot 30 + 1,0/1,25/1,5/2,0/2,5 mm


Diktes double embossed 

Opgeblazen zijde Opgeblazen zijde:
 0,8  + 0,80 mm
 1,00  + 1,00 mm
 1,25  + 1,25 mm
 1,50  + 1,50 mm
> 2,00 tot 2,50 + 2,00 tot 2,50 mm


Druk

Onze Pillow Plates kunnen een druk van meer dan 100 bar hanteren, afhankelijk van de gekozen temperatuur. Heeft u specifieke wensen of eisen, mail dan met een van onze engineers.


Toepassingen

Pillow Plates kunnen in oneindig veel toepassingen voor koelen en verwarmen worden gebruikt. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende toepassingen. Mocht u specifieke wensen of eisen hebben, mail dan met een van onze engineers.
Single embossed:

Heeft u interesse in meer technische informatie, neem dan contact met ons op

MEER TECHNISCHE
INFORMATIE