Home > Nieuws & Artikelen > Omega Clamp-on Pillow Plates

Omega Clamp-on Pillow Plates

november 10, 2020

Een van de gespecialiseerde toepassing van de Omega platenwarmtewisselaar zijn de Omega's Clamp-on Pillow Plates. Deze variant kan direct op het buitenoppervlak van tanks, containers of zelfs buizen worden aangebracht om het product in de bestaande constructie te verwarmen of te koelen. In plaats van de gehele tankruimte te koelen of te investeren in nieuwe tanks met ingebouwde warmtewisselaars, bieden wij een kosteneffectieve oplossing door Omega Clamp-ons plates te installeren.

Ontwerp
Omega Thermo Products ontwerpt en maakt de Clamp-on plates volledig volgens uw projectvereisten. Wij kijken desgewenst naar de koel-/ verwarmingscapaciteit van de tank die het product tot de gewenste temperatuur verhit. Wij leveren onze Clamp-on Pillow Plates in een double- of single embossed constructie. Welke constructie het meest effectief is rekenen onze Engineers u graag voor. Al onze Tank Clamp-on Plates zijn custom-made. Hierdoor kunnen we onder anderen rekening houden met verschillende uitsparingen en aansluitingen in het ontwerp. In het ontwerp nemen we RVS als standaard materiaal zoals bijvoorbeeld 304, 316, SMO-254, Duplex en Super Duplex 2205. In overleg met onze Engineer zijn andere opties ook mogelijk.

De Clamp-on wordt eerst als een gewone Pillow Plate gelast, daarna kunnen we hem walsen of snijden volgens uw eisen. Uiteindelijk zullen we de Clamp-on plates in de vorm leveren zoals u dat wilt. Als de Omega Clamp-on Pillow Plates klaar zijn installeren en lassen we de aansluiting er voor u op. Hierin adviseren onze Engineers u graag. Aansluitingen die aan de verbindingen gelast worden, moeten worden uitgevoerd en gecontroleerd volgens geldige en geautoriseerde lasprocedures. Wij zijn hierin ruim gecertificeerd met als belangrijkste de ASME, CE-PED, EN-13445 en AD 2000 certificaten.

Installatie
De Clamp-on Plates worden meestal aan de buitenkant van een bestaande tank of container gemonteerd om het product in de tank of container te verwarmen of te koelen. Clamp-on plates kunnen plat of gewalst geleverd worden, geheel naar wens. Afhankelijk van de koel- of verwarm behoefte en de gewenste capaciteit kunnen wij Clamp-on platen leveren met een hoge druksterkte (tot wel 700bar) en verschillende plaat diktes van 0,8mm tot wel 2,5mm dik. Door bij de montage gebruik te maken van warmte geleidingspasta is de warmteoverdracht optimaal. Als koelmedium voor de Clamp-on Plates kunnen verschillende varianten gebruikt worden zoals stoom, thermische olie, R717, CO2, Propyleen Glycol, Ethyleen Glycol, R22, R134A en R404A. Wilt u andere koel- of verwarmingsmedia gebruiken, mail dan onze engineers.


Gebruik
Clamp-ons worden in veel industrieën al gebruikt, zoals op melktanks, wijntanks, biertanks, reactorvaten en voedingsindustrie tanks gebruikt, maar ook voor verwarming en koeling van tanks in de farmaceutische- en chemisch industrie. Een toename van de vraag in de farmaceutische industrie is te herleiden aan de wereldwijde COVID-19 crisis. Dit zorgt ervoor dat veel farmaceutische bedrijven snel willen opschalen, de Clamp-on plate sluit hier perfect op aan. Vanuit de chemische industrie krijgen wij veel aanvraag voor het verwarmen of op temperatuur houden (vloeibaar)zwavel, styreen-butadieen tanks, polyethyleen tanks, butyl acrylaat en azijnzuur.

  • Clamp-on plates kunnen worden gebruikt voor een constante verwarming of koeling van uw product.
  • Een kostenbesparende oplossing vergeleken met het bouwen van een nieuwe tank.
  • Het koel- of verwarmingspaneel is fysiek gescheiden van de tank met het product.
  • Heat transfer pasta voor een optimale warmteoverdracht.
  • Ontwerpflexibiliteit voor juiste plaatsing.
  • De Omega Clamp-on plates kunnen gemakkelijk worden geplaatst, verwisseld of vervangen zonder uw proces te verstoren.

Al onze Clamp-on plates worden op maat gemaakt. Samen met een Engineer bekijken we uw wensen op het gebied van koelen of verwarmen en welk ontwerp het beste bij u past.  

CONTACT EEN ENGINEER