Home > Markten & Toepassingen > Chemische Industrie

Maatwerk in chemische processen

De chemische industrie is één van de meest innovatieve en snelgroeiende branches. 70% van de gefabriceerde producten in de chemische industrie worden verwerkt in andere industrieën wereldwijd. De stijgende koopkracht bij de consument, vooral in Azië, stimuleert de vraag naar chemicaliën en producten die daarvan worden gemaakt. Tegelijkertijd zorgen afnemende olie- en gasreserves voor nieuwe grondstoffen, zoals biomassa. Verwacht wordt dat vooruitgang op gebieden zoals biotechnologie, brandstofcellen, milieutechnologie en intelligente materialen het voortouw zullen nemen bij het voldoen aan toekomstige behoeften wereldwijd.
De grootste uitdaging voor de industrie ligt in het helpen van de groeiende wereld om haar levensstandaard op duurzame wijze te behouden en te verbeteren.

 

Warmtewisselaars voor veilig en efficiënte chemische processen

Chemische productie omvat opeenvolgende complexe processen van verwarming, koeling, condensatie en verdamping. Om deze processen juist en veilig uit te voeren, heeft u een betrouwbare partner op het gebied van kostenbesparende en efficiënte warmtewisseling nodig. Onze jarenlange ervaring met Pillow Plate technologie maakt dat wij in al uw processen kunnen meedenken en u de beste oplossing op het gebied van koelen en verwarmen bieden. 

 

Alles op het gebied van Pillow Plates is mogelijk

Omega Thermo Products weet hoe specifiek processen in de chemie zijn. Standaardisatie is vaak moeilijk en daarom is maatwerk op het gebied van warmtewisselaars nodig. Omega Thermo Products denkt graag met u mee. Moeten er bijvoorbeeld pijpleidingen worden verwarmd of heeft u een drukvat nodig bekleed met Pillow Plates? Wij hebben de kennis en resources om ervoor te zorgen dat wij u de beste en meest efficiënte oplossing bieden.

OMEGA'S WARMTEWISSELAARS VOOR DE CHEMIE

Inmiddels hebben we al vele projecten in de chemische industrie mogen uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn:

MEER
INFORMATIE