Home > Pillow Plates > Dimple Plate

Dimple Plates vs Pillow Plates

De term Dimple Plate wordt ook vaak gebruikt voor Pillow Plates. Van origine zijn Dimple Plates voorgevormde platen die achteraf op het eindproduct worden bevestigd, terwijl Pillow Plates al in de toepassing worden verwerkt. Het gebruik is grotendeels gelijk, echter in productietijd en gebruiksmogelijkheden, zijn er grote verschillen.
Voordat Pillow Plates met laserlasmachines werden geproduceerd, waren voorgevormde Dimple Plates of puntgelaste/weerstandgelaste platen het alternatief. Met de komst van de laserlasmachines zijn de voordelen en mogelijkheden met Pillow Plates enorm gegroeid.

 

Verschil in design

Zowel de voorgevormde Dimple Plates, als Pillow Plates kunnen beide uit RVS platen worden geproduceerd. Bij voorgevormde Dimple Plates worden kuiltjes met een klein gat in de plaat gestanst. Nadat de plaat in de gewenste vorm is gewalst, wordt de plaat aan het eindproduct vast gelast. Bijvoorbeeld bestaande tanks die moeten worden omgebouwd tot koeltank.
Pillow Plates daarentegen, zijn twee platen die aan elkaar worden gelast door een laserlasmachine. Nadat de platen in de juiste vorm zijn gewalst, wordt de plaat pas opgeblazen en zit de Pillow Plate gelijk vast aan de ondergrond.
Dit biedt veel voordelen ten opzicht van voorgevormde Dimple Plates:

  •  Lassen met een machine gaat sneller dus u bespaart tijd
  • De laserlasmachines zijn nauwkeuriger dan handwerk
  • Kortere levertijd
  • Minder arbeidsintensief
  • Kan worden gelast zonder de folie te beschadigen

Toepassing

Het grootste verschil tussen voorgevormde Dimple Plate en Pillow Plates zit in de toepassing. Voorgevormde Dimple Plates zijn geschikt als het om kleine oppervlaktes gaat of als de tank waarop de platen moeten worden bevestigd al gereed is. Daarnaast kunnen voorgevormde Dimple Plates een maximale druk van 4/5 bar aan, terwijl Pillow Plates bij veel hogere drukken gebruikt kunnen worden. 

Voor segmenten waar hoge druk een grote rol speelt, zoals in de chemische of farmaceutische industrie, zijn Pillow Plates een kwalitatief goede oplossing.

TIJD BESPAREND

KORTERE LEVERTIJDEN

NAUWKEURIGER

LEVERANCIERS

In landen waar het arbeidsloon laag ligt, zoals in China en andere Aziatische landen, wordt er nog veel gebruik gemaakt van voorgevormde Dimple Plates. Omega Thermo Products levert inmiddels wereldwijd Pillow Plates, zelfs in Australië.

De termen Dimple Plate en Pillow Plate worden door elkaar gebruikt. Voorgevormde Dimple Plates worden anders geproduceerd en kunnen niet zulke hoge druk aan als Pillow Plates. Waar Pillow Plates worden verwerkt in de toepassing zelf, worden voorgevormde Dimple Plates pas verwerkt als de toepassing al gereed is.
Onze engineers vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn op het gebied van Omega Pillow Plates.

 

MEER
INFORMATIE