Home > Markten & Toepassingen > Voedings Industrie > Gedistilleerde dranken

Maischen, fermenteren, distilleren met Pillow Plates

Voor veel gedistilleerde dranken geldt dat het produceren een delicaat proces is, waarbij gebruik wordt gemaakt van eeuwenoude tradities en technieken. Dit maakt het eindproduct duur en het productieproces kostbaar. Een fout door verkeerde verwarming of koeling kan fataal zijn en veel kosten met zich meenemen. Een kwalitatief, goede leverancier van Dimple Plates is daarom van groot belang. In veel facetten van het productieproces worden onze Omega Pillow Plates gebruikt.

 

Maischketel (Mash tun)

Nadat de zorgvuldig geselecteerde granen zijn geweekt en ontkiemd, wordt de mout vermalen. Door het toevoegen van water, wordt beslag gemaakt (mash of wort).
In de mash tun wordt het beslag een aantal maal verwarmd en afgekoeld naar verschillende temperatuurniveaus. Voor dit proces wordt in veel productieprocessen onze Omega Pillow Plates gebruikt. Door het lage volume in onze platen zijn de temperaturen goed en gemakkelijk te reguleren.

 

Fermenteren met Pillow Plates (Washbacks)

Het beslag is klaar om te vergisten in de Washback. Gist (yeast) wordt toegevoegd en zet de aanwezige suikers om in alcohol. Door het vergistingsproces komt er veel warmte vrij. Om dit op een gelijkmatige temperatuur te houden, kunt u Omega Pillow Plates gebruiken. Hiermee reguleert u de temperatuur eenvoudig naar een constant niveau.

 

Distilleren (Wash Still)

Nu kan het distillatieproces beginnen. De wash gaat in de distilleerketel en wordt voorzichtig gekookt. De alcoholdamp gaat via de zwanenhals naar de condensator en ongewenste stoffen blijven achter in de spoeling. Dit kookproces kan met Omega Pillow Plates worden gereguleerd.
Onze dompelkoelers, bestaande uit registers van Pillow Plates zijn hier ideaal voor. Ze kunnen in het product zelf worden geplaatst en daarnaast makkelijk worden gereinigd.
Ook in Hot Liquor Tanks worden dompelkoelers gebruikt.

CHILL FILTRATION 

Voor het bottelen worden gedistilleerde dranken vaak gekoeld zodat vetzuren, eiwitten en esters neerslaan en vervolgens uit worden gefilterd. Zo blijft een heldere vloeistof over.
Met Omega Pillow Plates koelt u uw product af binnen de door gestelde tijd en temperatuur.

In bijna alle trajecten waarbij de gedistilleerde dranken moet worden verwarmd of gekoeld, kunnen de tanks worden bekleed met onze Pillow Plates.

MEER
INFORMATIE