Home > Nieuws & Artikelen > Verwarming en koeling van olieopslagtanks en zwaveltanks

Verwarming en koeling van olieopslagtanks en zwaveltanks

mei 6, 2019

Interne en externe verwarming en/of koeling van olieopslagtanks en zwaveltanks. 

 

Interne verwarming en koeling
Een voorbeeld van onze laser gelaste platen ondergedompeld in een product is dat onze platen worden gebruikt in olieopslagtanks en zwaveltanks voor temperatuurbehoud in de opslagtank.

De plaatpakketten worden gelijkmatig over het grondoppervlak van de tank geïnstalleerd om de warmte gelijkmatig te verdelen. De plaatconfiguratie zorgt voor een snelle verwarming als gevolg van het "schoorsteen" -effect en snelle temperatuurregeling in de tank. Een van de andere pillowplate toepassingen is de “aanzuig” verwarming of “bajonet” verwarming.
Dit zijn platenwarmtewisselaars die in een flensopening kunnen worden geplaatst voor directe verwarming van de vloeistof om de viscositeit laag te houden, zodat de vloeistof gemakkelijk uit het vat kan worden gepompt. Dergelijke warmtewisselaars zijn eenvoudig te demonteren voor reiniging of vervanging.

Externe verwarming en koeling
Als het direct plaatsen van een warmtewisselaar in het product geen optie is, of als extra verwarming en / of koeling vereist is, kunnen onze clamp-on platen worden gebruikt. Met clamp-on platen kan het oppervlak van de warmtewisselaar aan de buitenkant van de tank worden geplaatst. 

Een warmteoverdrachtsmastiek tussen de plaat en de tank wordt vaak gebruikt om de warmteoverdracht tussen de clamp-on en de tankwand te vergroten. Vele clamp-on’s worden gebruikt voor het verwarmen van olieopslagtanks, zwaveltanks, zware vacuümgasolie, butylacrylaat, polyethyleen, enz. waarbij het verwarmend medium meestal thermische olie of, in veel gevallen, stoom is.

Een specifieke toepassing voor onze clamp-on platen is de temperatuurregeling van zwaveltanks. Behoud van de temperatuur in zwaveltanks is belangrijk voor een veilige werking: indien niet goed onderhouden, krijgt de dampruimte boven de vloeistof een opeenhoping van gas dat reageert met water, waardoor vaste zwavel wordt gevormd. Gestolde zwavel is zeer corrosief en werkt als een isolator. Als tijdens dit proces zuurstof aanwezig is, kan de opslagtank vlam vatten. Omega heeft onlangs clamp-on platen geleverd voor een project waarbij onze platen op de tankwand en de “dome” werden geplaatst. Het gebruikte medium was stoom om de binnenkant van de tankwand en de “dome” warm te houden, zodat de temperatuur boven het dauwpunt van water en het vriespunt van zwavel lag. Mastiek werd aangebracht tussen de clamp-on panelen en tankwand om de warmteoverdracht te verbeteren.

Clamp-on platen bieden de flexibiliteit om warmte te leveren aan de specifieke delen van de tank die dit nodig hebben, zoals, in het geval van zwaveltanks, de dampruimte. Het gebruik van onze clamp-on platen om te verwarmen en/of koelen, maakt een interne warmtewisselaar in sommige gevallen overbodig, en kan kruisbesmetting van stoomlekkage voorkomen. De clamp-on platen zijn normaal gesproken zo gedimensioneerd zodat een ​​berekend percentage van het oppervlak wordt bedekt om de verloren warmte aan de omgevingslucht te compenseren. Na het bepalen van de vereiste hoeveelheid oppervlakte, wordt het verwarmde gebied gelijkmatig rond het tankoppervlak verdeeld. Dit zorgt voor een zoveel mogelijk gelijkmatige verwarming van een statische tank als er geen roering is.

We hebben een animatie gemaakt die je een goede indruk geeft van de techniek en het gebruik ervan. Onze Clamp-on Pillow Plates worden op maat gemaakt. Raadpleeg een van onze sales engineers voor meer technische specificaties.