Home > Markten & Toepassingen > Voedings Industrie

Risicoloos koelen en verwarmen

De verwachting is dat de wereldbevolking in 2050 bestaat uit
9 miljard mensen. Door deze exponentiële groei zal de vraag naar voeding enorm toenemen en dat terwijl voedingsmiddelen steeds schaarser worden. Overheden en voedingsmiddelenbedrijven richten zich daarom meer op de risico’s die deze ontwikkelingen met zich meebrengen. Ze gaan op zoek naar alternatieve leveranciers, producten en producenten. 

 

Nauwkeurige warmteberekening om risico’s te beperken

Met deze enorme groei gaan veel risico’s gepaard, want waar veel geld te verdienen valt, wordt ook veel gesjoemeld. Dit heeft al voor vele schandalen in melk, vlees en visindustrie gezorgd. Daarbij zie je dat consumenten steeds machtiger worden. Door social media kan een schandaal zich in korte tijd, wereldwijd verspreiden. Daarom is het belangrijk dat de traceerbaarheid in de voedingsindustrie wordt vergroot. Bij vele grote bedrijven gebeurt dit door steeds meer processen te integreren.
Hoe klein ons onderdeel in uw keten ook is, wij weten hoe belangrijk het is om uw voedingsmiddelen volgens de juiste regelgeving en normen te koelen of te verwarmen. Daarom worden onze warmteberekeningen altijd nauwkeurig uitgevoerd en dubbel gecheckt.

 

Ervaren engineers die met u meedenken

Onze ervaren engineers hebben al vele oplossingen bedacht voor de meest uiteenlopende voedingsindustrieën. Of het nu gaat om het bekleden van melktanks met onze Pillow Plates, het koelen van chocolade tijdens het productieproces, ijsmachines voor de visindustrie of koelsystemen voor de vleesverwerkende industrie.

 

Certificaten en testen

Omega Thermo Products werkt al meer dan 30 jaar voor alle grote namen in de voedingsindustrie. Onze kwaliteitsafdeling zorgt ervoor dat u alle juiste certificaten meegestuurd krijgt en dat eventuele tests op de juiste wijze worden uitgevoerd.