Home > Nieuws & Artikelen > Opblazen van Pillow Plates

Opblazen van Pillow Plates

april 4, 2018

Als u bij ons Pillow Plates bestelt, krijgt u deze meestal onopgeblazen aangeleverd. Immers opblazen kan pas als de platen in de juiste vorm zijn gewalst en in constructie (b.v. tank) zijn geplaatst.

Om u een betere indruk te geven van dit proces, geven we in 3 stappen het opblaasproces weer.

STAP 1: Het lassen van de platen
Het laserlassen gebeurt als de platen nog vlak zijn. De twee platen worden aan elkaar gelast door de bovenplaat met cirkels aan de onderplaat vast te lassen. 
Met een lineaire laserlas worden de platen rondom samen gelast.

STAP 2: Vormen van de platen
De platen zijn nu nog en nog niet opgeblazen zodat ze makkelijk verwerkt kunnen worden. De Pillow Plates kunnen door ons of door uzelf in de gewenst vorm worden gewalst. Regelmatig laten we onze laser gelaste platen tot Klöpperbodems of conussen walsen om deze onopgeblazen aan de klant aan te leveren.

STAP 3: Installatie van nozzles en opblazen
Als de platen in de gewenste vorm zijn gewalst, zoals bijvoorbeeld tankwanden, worden de connecties gelast en de Pillow Plates opgeblazen.
Voordat wij de platen laserlassen kunnen wij de gewenste gaten al uit de platen snijden zodat de installaties van aansluitingen wordt vereenvoudigd. 
Zodra  de platen in de gewenste vorm zijn gewalst en in de constructie zijn geplaatst, wordt het vooraf gesneden gat open gewrikt met de speciale Omega-opener (dit gereedschap kunt u bij ons bestellen).
Nu kunnen de aansluitingen op de plaats worden gelast (wij kunnen deze op verzoek leveren).
Nadat de aansluitingen getiglast zijn, kunnen eventuele andere fittingen en flensen worden bevestigd aan de aansluitingen.
Als alle aansluitingen zijn bevestigd, wordt de Pillow Plate opgeblazen met water. 

Als u een eerste opdracht bij ons plaatst, begeleiden onze engineers u deze eerste keer bij de installatie en het opblazen.

Wilt u meer informatie over het opblazen van Pillow Plates? Vraag onze uitgebreide handleiding aan.

AANVRAGEN
HANDLEIDING