Home > Markten & Toepassingen > Voedings Industrie > Vis

IJsmachines voor de visafslag of op de boot

Een van de belangrijkste uitdagingen in de visindustrie is de doeltreffende beheersing van bacteriële activiteiten. Het sterk wapen tegen bacteriën is koelen en vriezen. Als de temperatuur onder het vriespunt daalt, neemt de groei van micro-organismen snel af. Enerzijds door het afnemen van de temperatuur, anderzijds doordat de wateractiviteit afneemt. In de visverwerkende industrie zijn de wet en regelgeving streng aangescherpt zodat bacteriële vergiftiging van vis, garnalen en schelpdieren wordt voorkomen. Vis wordt bij de visafslag of meestal ook al aan boord goed verzorgd: gespoeld, schoongemaakt, gesorteerd en in ijs bewaard.


Gevangen vis koelen met scherfijs

Bij iedere visafslag staan grote IJsmachines die 5 – 10 ton ijs per dag produceren. Het ijs komt in platte stukken uit de IJsmachine. De grote oppervlaktes van de ijsscherven maken direct contact met de vis zodat er een goede koeling is. Door de afwezigheid van scherpe punten bij deze ijsscherven raakt de vis niet beschadigd. Het ijs heeft een temperatuur van -7 °C.
Ook op ieder vissersschip zijn er wel één of twee ijsmachines aan boord waarmee scherfijs gemaakt wordt. Dit zijn vaak relatief kleine machines die capaciteiten tot 5 ton per 24 uur aankunnen.

DE PERFECTE IJSMACHINES

De IJsmachines van Omega zijn perfect voor de visindustrie. Het robuuste design is niet stuk te krijgen en de koelplaten kunnen makkelijk met een hoge drukreiniger worden gereinigd.
De ijsmachines kan koelen met het door u gekozen koelmedia naar de gewenste temperaturen. Wij bouwen onze IJsmachines custom-made dus afgestemd op uw maten en wensen.

MEER
INFORMATIE