Home > Nieuws & Artikelen > Omega IJsmachine met CO2

Omega IJsmachine met CO2 (R744)

oktober 12, 2020

In de afgelopen decennia zijn synthetische koudemiddelen zoals CFK's en HCFK's door regelgeving geleidelijk afgeschaft. Toenemende bezorgdheid en regelgevende maatregelen met betrekking tot de milieu-impact van fluorkoolwaterstof (HFC) koudemiddelen hebben over de hele wereld geleid tot een wederopkomst van koeling op basis van natuurlijke koudemiddelen, zoals kooldioxide (CO2) systemen en andere oplossingen met een laag GWP.

Koeling op basis van CO2 is interessant vanwege een broeikaseffect, lage kosten t.o.v. andere koudemiddelen, energiereductie, en is niet giftig. Een ander voordeel is dat er in de toekomst geen dure aanpassingen meer nodig zijn als het freon koudemiddel wegvalt of afgeschaft wordt.

Ondanks dat een gravity feed zeer effectief is met ammoniak, is dit ongebruikelijk met CO2. Dit komt door de hogere dichtheid van de CO2-vloeistof in vergelijking met ammoniak en de hoge druk in de surge drum.

De Omega CO2 IJsmachine wordt steeds meer gebruikt in de voedingssector. Op dit moment installeren supermarkten in toenemende mate ijsmachines met een CO2-koelsysteem. Dezelfde ontwikkeling nemen wij waar in de vis- en vlees industrie.

 Eigenschappen Omega CO2 IJsmachine

  • Capaciteiten van 1.000 tot> 100.000 Kg / dag ijs per eenheid.
  • Efficiënte lasergelaste Pillow Plate verdamper platen met laag volume en laag energieverbruik.
  • Uitstekende verhouding tussen footprint en warmte overdragend oppervlak.
  • Geen bewegende delen (wat resulteert in lage onderhoudskosten).
  • Eenvoudige reiniging en onderhoud, en hierdoor uitermate geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Wij anticiperen op uw vragen en bieden u graag de perfecte oplossing voor uw projecten!

MEER INFORMATIE