Home > Markten & Toepassingen > Farmaceutische Industrie

Zekerheid in koelen en verwarmen

Farmaceutische bedrijven en ondernemingen op het gebied van medische apparatuur staan voor steeds grotere uitdagingen, als gevolg van de toenemende druk vanuit de gezondheidszorg. De wereldwijde vraag naar innovatieve en betaalbare medicijnen blijft groeien, maar tegelijkertijd willen wetgevers, verzekeraars, zorgverleners en patiënten meer waar voor hun geld. Ze willen bewezen doeltreffendheid van producten, meer transparantie en toegang tot gegevens.
Om aan al deze eisen te kunnen voldoen, zoeken farmaceutische bedrijven naar manieren om efficiënter te gaan werken en stellen ze hoge eisen aan hun toeleveranciers.

Warmteoverdracht oplossingen om energiekosten te besparen

Onze warmteoverdrachtsoplossingen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Waar in de voedingsindustrie al jaren bekend is dat met Pillow Plates en koelinstallaties op basis van Pillow Plate toepassing bespaart kan worden op het productieproces, zien we de laatste jaren een grote toename van farmaceutische bedrijven die onze warmtewisselaars toepassen. Zo koos een farmaceutische miljoenenbedrijf er voor alle tanks te bekleden met Omega Pillow Plates, in plaats van de tot nu toe toegepaste halfipe constructie. Ook zien we dat onze koelers veelal worden gebruikt bij het sterilisatieproces in de geneesmiddelenindustrie.

Samen testen om veilig te produceren

U heeft als farmaceutisch bedrijf een grote verantwoording aan uw klanten af te leggen. Daarom snappen onze engineers dat u niet over één nacht ijs gaat. Als u onze producten gaat toepassen, wilt u tests zien en alle benodigde certificaten erbij ontvangen. Vaak wordt in de farmaceutische industrie met afwijkende RVS materialen gewerkt. Voordat wij produceren met deze afwijkend materialen, ontvangt u altijd eerst een proef.

OMEGA WARMTEWISSELAARS VOOR DE FARMACEUTISCHE INDUSTRIE

Wilt u uw tanks laten bekleden met Pillow Plates of overweegt u een efficiënte Pillow Plate warmtewisselaar van Omega aan te schaffen? Onze engineers, met jarenlange ervaring, vertellen u graag wat voor oplossingen mogelijk zijn.
Enkele voorbeelden van toepassingen in de farmaceutische industrie:

MEER
INFORMATIE