Home > Markten & Toepassingen > Voedings Industrie > Bier

Ontwerpen en produceren van warmtewisselaars in de bierindustrie 

Biermerken wereldwijd vertrouwen op Omega Pillow Plates.
Omega Thermo Products is er trots op dat wereldwijd door alle grote en kleinere bierbrouwerijen, onze Pillow Plates worden ingezet bij zowel direct als indirect koelen en verwarmen. Onze warmtewisselaars dragen bij in verschillende fases van het productieproces van bier zoals bij het bereiden van wort, het fermenteren en de opslag van gereed product.
Met meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van warmtewisselaars in de bierindustrie, kennen wij uw behoeftes en dragen wij bij met goed onderbouwde oplossingen voor de verschillende processen.

 

Maischen kooktanks

Bij de verschillende periodes van het Maischen, moet de, in water opgeloste, mout tot verschillende temperaturen worden verwarmd en afgekoeld. Omdat dit proces de uiteindelijk smaak van het bier bepaalt, is het belangrijk dat dit gecontroleerd, binnen de juiste tijd en met de juiste temperaturen uitgevoerd wordt. Onze engineers rekenen u graag voor hoeveel vierkante meter verwarmd oppervlak nodig is om de gewenste temperaturen binnen de gestelde tijd te bereiken.

 

Bereiden van de Wort (Mash tanks)

Wort is de basis van het bier, na het filteren wordt de Wort gekookt, het kookproces zorgt ervoor dat de aanwezige eiwitten uitvlokken en afgefilterd kunnen worden. De concentratie suikers stijgt door het verdampen van water waardoor het bier voller en zwaarder wordt.
Dit kookproces wordt ondersteund door de Pillow Plates opgebouwde tanks te verwarmen naar de gewenste temperaturen.

 

Het Fermentatie proces

De Wort wordt gefilterd en zo snel mogelijk gekoeld naar 4 °C. Deze snelle afkoeling is belangrijk omdat de koeltemperatuur bepalend is voor het gistproces. Het koelen met behulp van Pillow Plates koeloppervlak maakt het proces goed controleerbaar en/of reproduceerbaar. 
Wij ondersteunen bij het uitrekenen van de koeltijd bij de door de klant omschreven omstandigheden en middelen.
Na het koelingsproces wordt het bier belucht om de reproduceerbaarheid van het gist zeker te stellen.

 

Bright Beer tanks (BBT)

Na het fermentatieproces wordt het bier in veel gevallen gefilterd, hierdoor ontstaat helder bier.
Dit bier wordt tot het moment van het bottelen is aangebroken, opgeslagen in BBT tanks. Van deze tanks wordt ongeveer 50% van het tank oppervlak uitgevoerd met Pillow-Plate om het bier tot het moment van bottelen op tempratuur te houden.

VOORDELEN VAN PILLOW PLATES VOOR BIERTANKS

Pillow Plates zijn inmiddels de meest gebruikte toepassing binnen het brouwproces als het om het koelen of verwarmen gaat. NH3, Glycol of een DX systeem, zijn de meest gekozen koelmedia. Het verwarmen gebeurt over het algemeen met stoom, water, glycol of thermische olie. Dit zijn zeer efficiënte en uitermate goed controleerbare manieren van koelen of verwarmen.

  • Goedkope oplossing omdat de Pillow Plates meteen met de bouw van de tank worden verwerkt
  • Geen lasverkleuring aan de binnenzijde van de tank (folie kan er op blijven zitten)
  • Hogere K-waarden waardoor het Maisch proces sneller verloopt
  • Door het gebruik van Pillow Plates heeft men een gelijkmatiger verwarming
  • Verbeterde energie efficiency door verbeterde warmteoverdracht met gelijke medium temperatuur

 MEER
INFORMATIE