Home > Markten & Toepassingen > HVACR

Energiezuinig koelen

De groeiende verstedelijking en industrialisatie van ontwikkelingslanden zorgt voor een grote, toenemende vraag naar fabrieken, woongebouwen en shoppingmalls. Deze gebouwen moeten worden voorzien van airconditioning en koeling. Waar je in eerste instantie niet snel aan een vloeistof gekoelde installatie zou denken, merken we dat Omega koelers steeds vaker voor het koelen van grote complexen worden gebruikt.

 

Energie efficiënte oplossingen

Van HVACR-installaties wordt tegenwoordig verwacht dat ze energiezuinig zijn. Wereldwijd moedigen overheden, met regels en subsidies, aan om te voldoen aan industrienormen en energie efficiënte prestaties. Door het lage volume van onze Pillow Plates is er weinig pompvermogen nodig om de platen te vullen met koelvloeistof. Het spotpatroon zorgt voor hoge turbulentie die de platen energiezuinig verwarmen en koelen. Dit biedt vele mogelijkheden voor de HVACR-industrie.
Daarnaast hebben we systemen die gebaseerd zijn op het opslaan van koelcapaciteit ’s nachts, voor gebruik overdag. U kunt zo gebruik maken van het lagere, nachtelijke stroomtarief.

KOELTECHNIEK

Of het nu gaat om koeling, bevriezen van producten of industriële gebouwen, Omega Thermo Product heeft de beste, energiezuinige en op maat gemaakte oplossingen. 
Voor de voedingsmiddelenindustrie bieden wij uiterst efficiënte waterkoelers, zoals Falling Film Chillers en Dompelkoelers, ijsproducerende eenheden zoals thermische opslagsystemen en IJsmachines.
Toepassingen variëren van koeling in de zuivelverwerkende industrie, slachthuizen en vis- en vleesverwerkingsgebieden tot koud water en ijsproductie voor de betonindustrie.

Wilt u weten of onze oplossingen geschikt zijn voor uw industrie, neem dan contact op met onze engineers.

MEER
INFORMATIE