Home > Markten & Toepassingen > Voedings Industrie > Frisdrank

Temperatuur aanpassen met Omega Pillow Plate

In de frisdrank industrie neemt de vraag naar ongezoete, natuurlijke smaken van fruit steeds meer toe. Alhoewel cola nog steeds de meest populaire frisdrank is, kiezen consument steeds bewuster.
Bewuster kiezen kunt u ook doen met onze duurzame koeloplossingen voor de frisdrankindustrie. In veel verwerkingsstappen van het productieproces zijn onze Pillow Plates en koelapparaten betrokken. Bijvoorbeeld bij de pasteurisatie van fruit, siroop en het eindproduct zelf. Daarnaast in het koelen van frisdranken. Onze koelers dragen bij aan een hoogwaardige kwaliteit van uw producten met een lange houdbaarheid.


Pasteuriseren

Zoet, fruitig, zuur of bitter, de siroopruimte is het begin van de productieproces van alle frisdranken. Hier wordt namelijk de smaak bepaald. Suikers of zoetstoffen worden, na controle, vermengd met overige ingrediënten (vruchtensap, aroma’s extracten en/of hulpstoffen). De ontstane siroop wordt in een laboratorium op kwaliteit gecontroleerd en vervolgens gepasteuriseerd.
In de computergestuurde menginstallatie worden water, siroop en eventueel koolzuurgas in de juiste verhouding vermengd. Nu is het frisdrank. Deze wordt nogmaals gepasteuriseerd en uiteindelijk naar de vulmachine gebracht.
Het pasteuriseren gebeurt zowel in siroopketels als in mengtanks. Door voor deze tanks Omega Pillow Plate tankplaten te gebruiken, kunt u de temperatuur gemakkelijk en snel aanpassen.

IJSBLOKJES UIT ONZE IJSMACHINE

In warme landen zien we nog veel dat frisdrankflesjes worden gekoeld in bakken met ijsblokjes. Deze ijsblokjes worden voor alle grote A-merk fabrikanten door Omega Thermo Products geproduceerd. In tegenstelling tot cilindertype ijsmakers, hebben onze ijsmakers geen bewegende onderdelen, minder ruimte nodig voor het koelcompartiment en geen slijtage.
Omega IJsmachines kunnen 3 tot 10 mm ijs opbouwen aan weerszijde van de Pillow Plate.

MEER
INFORMATIE