Home > Markten & Toepassingen > Voedings Industrie > Zuivel

Pillow Plates voor de Zuivelindustrie

We zijn werelds grootste producent van Pillow Plates voor melkkoeltanks.
Om de goede kwaliteit van melkproducten te leveren is het belangrijk dat de tank gelijkmatig en met de juiste temperatuur gekoeld wordt. Daarnaast moet de koeling van zuivelproducten aan allerlei restricties van de wet voldoen. Of het nou gaat om de melk rechtstreeks van de koe, of melkproducten zoals yoghurt, vla, kaas of room, die verwerkt worden in de zuivelfabrieken. Omega Thermo Products heeft een jarenlange ervaring met het proces gericht ontwerpen en produceren van Pillow Plates voor de zuivel industrie.

 

Melktanks bij de boeren bedrijven

Nadat de koeien gemolken zijn, dient de melk binnen 3 uur van 35 °C naar 4 °C te worden afgekoeld. Afhankelijk van het aantal keren per dag dat men melkt wordt berekend hoeveel koeloppervlak nodig is ( Pillow Plate) om de melk binnen de voorgeschreven tijdslimiet te koelen. Veel kleinere melkvee bedrijven in West-Europa gaan op in grotere bedrijven, die beschikken over een grote veestapel. Bij deze bedrijven maken de traditionele melktanks langzaam plaats voor grotere melksilo’s.

 

Melk direct koelen doormiddel van Pillow Plate

Onze Pillow Plates worden in de zuivelindustrie op verschillende manieren toegepast, in alle gevallen wordt de binnentank echter vervaardigd uit Pillow Plate.
In geval van een horizontale tank wordt de onderste helft van tank gekoeld en bij de kleinere open tankjes worden de bodems uitgevoerd met Pillow Plate’s. Om het koeloppervlak voor de melksilo’s te bepalen, maken wij vaak een warmteoverdracht berekening. Na het uitvoeren van deze berekening presenteren we een uitvoeringsvoorstel aan de klant. In dit voorstel staan het benodigd oppervlak, het ontwerp en de aanbevolen aansluitdiameters.


De voordelen van het gebruik van Pillow Plates voor melktanks:

  • Pillow-Plate wordt geproduceerd met de beschermfolie op productzijde van de latere tank.
  • De folie kan na het assembleren van de tank verwijderd worden, zonder lijmresten. Er is geen nabewerking nodig.
  • Hierdoor goede kwaliteit plaatoppervlak binnenzijde van de tank.
  • Flexibel lasproces waardoor zeer efficiënt verwarmen en koelen mogelijk is.
  • Een optimale warmte overdracht door turbulente stroming in de Pillow Plate jacket.

Naast koelen, zijn Pillow Plates geschikt om te verwarmen met temperaturen tot 320°C.
Met onze jarenlange ervaring in de zuivelindustrie en vele afnemers in deze branche, rekenen onze engineers, in no time voor u uit welk type plaat u nodig heeft om uw product op de gewenste wijze te koelen.

WARMTEWISSELAARS VOOR ZUIVEL INDUSTRIE

In fabrieken van zuivelindustrieën wordt het product vaak verwarmd of gekoeld door indirecte warmtewisselaren, bijvoorbeeld als er behoefte is om grote hoeveelheden in korte tijd te koelen. Een Falling Film Water Chiller is dan een goede oplossing voor u.
Maar ook een dompelkoeler of een ijsbank kunnen interessant zijn als u bijvoorbeeld gebruik wilt maken van dalstroom en energiepieken wilt voorkomen.
Onze apparaten leveren we wereldwijd aan producenten in de zuivelindustrie. Wilt u meer weten over de capaciteit of de mogelijkheden van onze apparaten, onze engineers denken graag met u mee over de mogelijkheden.

MEER
INFORMATIE